3 mei 2016 Ronald

Ziggo, Gmail of Outlook mail voor je bedrijf? Niet doen!

Daar ligt het dan, je gloednieuw, professioneel ogende visitekaartje. Uren heb je eraan besteed (of uitbesteed) en het resultaat mag er wezen! Design ziet er strak uit, je website-adres www.uwbedrijfsnaam.nl staat er netjes op en ook je mail adres, uwbedrijfsnaam@gmail.com, ben je niet vergeten.

Toch jammer…

Regelmatig krijg ik visitekaartjes of bezoek ik websites die als mail adres één van die “gratis bij je internet abonnement gekregen mail adres” gebruiken; @ziggo.nl @gmail.com @home.nl @kpnmail.nl etc…. NIET DOEN!

Het gebruik van zo een soort mail adres komt de professionele uitstraling van je bedrijf niet ten goede en werkt ook nog eens verwarrend omdat het niet makkelijk te onthouden is.

Laatst kreeg ik zelfs een visitekaartje waarop een @kpnmail.nl adres stond en op de website stond vervolgens een @home.nl adres (de laatste werkte overigens niet…!). Zonde want het is slechts een kleine moeite als je website-adres (domein) www.uwbedrijfsnaam.nl is om als mail adres info@uwbedrijfsnaam.nl in te stellen. Wel zo netjes en overzichtelijk. Overigens mag voor het @-teken ook iets anders staan dan “info”.

Bij iedere domein krijg je in ieder geval 1 mail adres en bij de meeste providers mag je meerdere mail adressen aanmaken. Naar je klanten toe vermeld je (meestal), voor de duidelijkheid, één mail adres (bv. info@uwbedrijfsnaam.nl). Heb je op je website een contactformulier kan het handig zijn om dit contact formulier naar een apart mail adres (bv. contact@uwbedrijfsnaam.nl) te laten sturen en dit op een andere manier af te laten handelen (extra notificatie, automatisch antwoord, etc).

Tijdens mijn Consultancy & Webdesign trajecten is dit één van de vele zaken die behandeld worden.

Professionele uitstraling: het zijn de details die tellen!

Ronald

Eigenaar rbojanssen - ICT Consultancy, Webdesign & Software ontwikkeling