29 juli 2016 Ronald

De allerslechtste wachtwoorden…en een oplossing…

Overal heb je tegenwoordig wachtwoorden nodig. Op fora, als je iets wilt bestellen, voor je mail, etc, etc…

De meeste mensen weten dat je niet overal hetzelfde wachtwoord moet gebruiken en ook dat je wachtwoord niet te makkelijk dient te zijn. Wachtwoorden zoals “123456” of “qwerty” kunnen echt niet!

En nu maar hopen dat je niet al te vaak denkt “oh dat gebruik ik ook”…

Het is natuurlijk ook niet makkelijk (zo niet onmogelijk) om voor alles een apart wachtwoord te maken en te onthouden. Er bestaan echter wel oplossingen die dit mogelijk maken; wachtwoord managers. Door gebruik te maken van een wachtwoord manager hoef je maar 1 goed wachtwoord te onthouden, namelijk dat van de wachtwoord manager zelf. De wachtwoord manager bewaart vervolgens alle wachtwoorden die je voor fora, mail accounts en andere zaken gebruikt. Ook helpt een wachtwoord manager je bij de aanmaak van een account (of achteraf wijzigen van het wachtwoord) door een goed wachtwoord voor je te generen.

Zelf gebruik ik 1password van Agilebits. Deze wachtwoord manager is uitermate geschikt voor Apple gebruikers vanwege de naadloze synchronisatie en integratie binnen het Apple eco systeem. Daarnaast biedt deze ook ondersteuning voor Windows. Er bestaan echter meerdere wachtwoord managers en Macworld heeft hier onlangs eens artikel aan besteed. Klik hier.

Mocht je vragen of hulp nodig hebben bij de aanschaf of het gebruik neem dan contact op via het contact formulier.

Nieuwe website Wooncentrum Bergstein online!
Je eigen plek op internet?

Ronald

Eigenaar rbojanssen - ICT Consultancy, Webdesign & Software ontwikkeling